För att vårt motstånd ska bli tydligare behöver det synas så att människor som besöker och rör sig i vårt landskap kan se och påminnas om att vi är berörda. Efter flera önskemål har vi nu i samarbete med ett lokalt tryckeri tagit fram följande erbjudanden till självkostnadspris för alla som har en lämplig plats och vill ha en skylt eller banderoll att sätta upp på sina marker och ägor för att visa vårt motstånd. Alla priser är inklusive moms.
 
DET MINDRE ALTERNATIVET
1 a) Liten skylt liggande eller stående med vetoNu logga och text på en sida i storleken 25×75 cm i vädertålig kanalplast med ställning (typ fiberföretagsskylt).
Liggande med text: ”Inga gruvor här tack”    Pris 130 kr.
Stående med text: ”Inga gruvor här tack”      Pris 130 kr.
Liggande med text: ”Lantbruk inte gruvdrift”  Pris 130 kr.
Stående med text: ”Lantbruk inte gruvdrift”  Pris 130 kr.


1 b) Skylt utan ställning.                                  Pris 80kr.

DET STÖRRE ALTERNATIVET
2 a) Banderoll, väderbeständig i måtten 75×130 med vetoNu logga och text, tex den på bilden. Inklusive söljor och elastiska stroppar. Pris 490 kr.
 
Textalternativ:
”Lantbruk inte gruvdrift”
”Kan du tänka dig en gruva här?”
”Bruka eller förbruka jorden?”
”Här vill vi så och skörda”
”Inga gruvor här, tack!”
Eller med engelsk text:
”Battle for Cattle”
”No drills in Our Hills”
”This land is not för mining”

2b) Vill man själv montera kan detta alternativ fås som banderoll eller i vädertålig kanalplast i måtten 75×130. Pris 385 kr.

DET ROLIGA ALTERNATIVET

 
Allra bäst är förstås det genuina motstånd som kommer från gräsrötterna. Bilden ovan är från kampanjen Heaven och sHell. Som ytterligare ett alternativ kan ni/vi snickra/måla skyltar själva med material man finner i sina förråd. Man kan göra det själv förstås men vi hoppas också att kunna arrangera ett antal workshops på olika ställen där man kan samlas för att tillverka kreativa skyltar. Hör gärna av er med förslag på lämpliga platser och tillfällen.
 
Det går bra att redan nu kontakta någon av oss nedan för beställning av skyltar. Tillverkning sker efter hand som vi får beställningar.
Betalning sker till vetoNu:s Swishnummer 123 675 43 60 eller Bankgiro 5310-5748.
Vi mottar gärna extra påslag och bidrag till vår verksamhet.
Leveranser sker genom hämtning på olika ställen på Österlen efter överenskommelse.
Elisabet Logård, elisabet@vetonu.se
Stellan Oscarson, stellan@vetonu.se