Skriv till riksdagspolitikerna NU!

  • Inlägget publicerat:maj 5, 2019
  • Inläggskategori:Senaste nytt

Nu behöver vi dig, det är bråttom och du ska använda din demokratiska rätt och uppmana alla du känner att göra samma sak. Den 8 maj fattar riksdagen ett mycket viktigt beslut, som kommer att påverka framtiden och som går stick i stäv emot all klimat- och miljöhänsyn. Näringsutskottet föreslår nämligen att tillståndsprocesserna för gruv- och mineralnäringen bör förenklas och förkortas.
Så sätt igång, vi har ingen tid att förlora. Maila eller ring varenda riksdagsledamot och tala om hur det är för oss som drabbas och påverkas av dessa beslut. Vill vi ha en jord som våra barn kan fortsätta leva på är det här det börjar.

Rösta rätt den 8 maj!

Den 8 maj fattar riksdagen ett mycket viktigt beslut, som kommer att påverka framtiden och som går stick i stäv emot all klimat- och miljöhänsyn. Näringsutskottet föreslår nämligen att tillståndsprocesserna för gruv- och mineralnäringen bör förenklas och förkortas.

  • Skriv vad du vill säga till de riksdagsledamöter du väljer att skicka mailet till. Här ett förslag till text: Jag som sänder detta till dig vill understryka vikten av att du väljer att rösta nej till förslaget från näringsutskottet att tillståndsprocesserna för gruv- och mineralnäringen bör förenklas och förkortas för att stärka den svenska gruvverksamheten, eller att du lägger ner din röst. Färdriktningen för Sveriges mineralpolitik behöver anpassas till nutidens krav på verklig hållbarhet. Rösta rätt den 8 maj!
  • Här kan du välja att sända antingen till alla riksdagsledamöter eller specifika partier.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.