Överklaga till Kammarrätten

Om du har fått avslag på ditt överklagande av undersökningstillståndet kan du överklaga beslutet till Kammarrätten. Det går inte att överklaga Förvaltningsrättens beslut om du inte tidigare överklagat undersökningstillståndet, du måste alltså redan vara inne i processen. Det är gratis att överklaga så länge du inte anlitar jurist. Nedan samlar vi överklaganden som har skickats in för inspiration, och om du vill bidra med ditt eget överklagande till listan nedan skicka det då till info@vetonu.se och skriv att du medger att vi publicerar det på internet. Tänk på att vare sig vetoNu eller den som skrivit överklagandet kan ta på sig något ansvar för hur du använder dem. Om du föredrar att anlita jurist som ombud tipsar vi om Gunilla Högberg Björck som driver firman GBH Miljörätt och är specialist på sådana här mål.

Nedan finns även en manual för vad du bör tänka på när du skriver överklagande till Kammarrätten.

Dokumentsamling

LRF har skickat följande information till sina medlemmar:

Förvaltningsrätten i Luleå har beslutat att avslå de ett stort antal överklagande angående undersökningstillstånd för ett stort antal områden på Österlen samt Hörby och Eslövs kommuner.

Vi uppmanar alla medlemmar och andra att överklaga beslutet till Kammarrätten. Bifogar en mall som ni kan använda samt Anna Bergviken, LRF Konsults överklagande till Förvaltningsrätten i Luleå som ni skall bifoga som bilaga. I mallen så hänvisas till hennes överklagande.

De mall som bilägges kan ni använda som Ni vill. Ni kan justera text, ändra text samt (framför allt viktigt lägga till egna ord och synpunkter gällande er fastighet).

Ni skall fylla i och ändra det som är markerat. Ni kan i ordbehandlingsprogram ta bort det gulmarkerade.